tiistai 13. maaliskuuta 2012

Tzatziki, my love..

Koko päivä melkeenpä menny taas ihan ohi, kun yö nyt meni miten meni (lue edellinen postaus) ja väsymys oli sitten taas jotain ihan järetöntä luokkaa koko päivän.. Siitä huolimatta ryhdistäydyin sen verran että päätin tehdä pitkästä aikaa Tzatzikia :) Se on vaan niin hyvää et sitä vois syödä ihan millon vaan ^^

No joo, tää ei oo se mun tzatziki, mut eihän siinä nyt mitään kuvaamaan kerenny, ku oli pakko päästä "maistelemaan" sitä, enkä kyllä mihinkään tarjoiluastiaankaan sitä koskaan saanu, koska ite sen kuitenki vaan syön ^^
...Ja koska Tzatziki nyt vaan on niin herkkua, ni sain sitte vaan idean että länttään sen perus ohjeen teille tänne, jos joku muukin vaikka intoutuis :) Joten tässä se siis tulee ;)



Tzatziki

Turkkilaista jugurttia n. 400g
½ Kurkku
Oliiviöljyä
Sitruunamehua
Valkosipulia
Suolaa

Tzatzikiin voi toki käyttää myös Bulgarian jugurttia, mutta sitä tulee valuttaa.. joten tämän vaiheen saa hypättyä yli kun käyttää Turkkilaista jugurttia joka on valmiiksi jo paksumpaa :)

Raasta kurkku (tai suikaloi haluamasi kokosiksi), valuta ylimääräinen neste pois tai tee kuten minä ja nostele kurkut käsin jugurtin joukkoon, puristaen samalla ylimääräiset nesteet pois. Lisää joukkoon oman maun mukaan muut mausteet. Ja kokeilemalla löytää kyllä ne parhaat määrät, että saa tzatzikistaan just itseään miellyttävän makusen ;) Kannattaa myös tehdä tzatziki edelliseä päivänä, että maut ehtii tasoittumaan, mutta toimii myös samantien... ^^ (saattaa vaan myöhemmin sitten yllättää, kun maistaa uudestaan jääkaapissa hetken maustunutta versiota, jossa maku on hivenen voimakkaampi ja "selvempi" )

Mutta kurkku jugurtti suhde on tollasenaan tosi hyvä et sitä en kyllä lähtis muuttamaan :)

Maukkaita hetkiä kreikkalaisessa hengessä ;)


Ja nyt tää tyttö lähtee nukkumaan ja haaveilemaan huomisesta, tzatzikin täyteisestä aamupalasta/brunssista, jos sellaisen jaksan itselleni väsätä :D


xoxo - Roxanne <3

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. .. sitä se onkin ja valmistuukin ihan älyttömän nopeasti :) suosittelen kyllä joskus kokeilemaan, jos vaan tykkää ja kiinnostusta löytyy ;)

      Poista